Een boord kiezen die bij je past

Er zijn veel verschillende soorten boorden. De boord die je draagt heeft effect op de manier waarop je gezicht toont. Het is daarom goed om de boord goed aan te passen op je gezichtsvorm. Mensen met een ovaal gezicht hoeven hier geen rekening mee te houden, want zij kunnen echt elke soort boord hebben. Heb je juist een rond gezicht? Dan kies je het best voor een boord die voorzien is van smalle punten. Deze laten je gezicht slanker en langer lijken. Wij geven je nog enkele tips.

Een vierkant of driehoekig gezicht
Wanneer je een vrij vierkant gezicht hebt, dan is het goed om te kiezen voor een boord met de klassieke, normale punt. Deze zorgt ervoor dat je gezicht veel mooier uitkomt en minder hoekig lijkt. Als je een driehoekig gezicht hebt, dan kun je het best kiezen voor de zogenaamde spread boord. Dit is een boord die ervoor zorgt dat je kaaklijn breder lijkt dan deze in werkelijkheid is. Hierdoor haal je de scherpe kantjes van de driehoek af en toont je gezicht wat ronder.

Een boord voor lange gezichten
Mensen die een vrij lang gezicht hebben vinden het ook vaak lastig om een goede boord te vinden. Wanneer je voor de verkeerde boord kiest, dan kan het inderdaad zo zijn dat je gezicht nóg langer lijkt, waardoor je er niet beter uit gaat zien. Dit is zonde, want er zijn zeker ook goede boorden te vinden voor mensen met een wat langer gezicht. De wide spread boord is ideaal wanneer jij optimaal representatief en professioneel over wilt komen. Wil jij meer casual en sportief overkomen? Dan is het beter om te kiezen voor de medium spread boord. Dit geldt overigens niet alleen voor mensen met een lang gezicht, maar ook voor mensen met een wat rechthoekige gezichtsvorm.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.