4 punten waar je bij de pasvorm op moet letten

Het is altijd belangrijk om goed te letten op de pasvorm van een overhemd bij de aanschaf. Hier gaat het vaak nog mis en dit zorgt ervoor dat het figuur van een man veel minder mooi uitkomt. Zonde! Wij geven je 4 belangrijke punten waar je op kunt letten bij het uitzoeken van de juiste pasvorm van je overhemd.

  1. De ruimte rond de taille

Veel mannen hebben een buikje, of gewoon een buik, en kiezen dan toch voor een overhemd met een vrij slanke taille. Doe dit niet, want de ruimte tussen de knopen valt open en iedereen kan naar binnen kijken. Kies liever voor een overhemd met meer ruimte rond de taille.

  1. Beoordeel de soepelheid

Een overhemd moet makkelijk met je meebewegen. Eigenlijk is het zo dat je niet eens moet merken dat je een overhemd draagt. Overhemden die te veel aan je lichaam vast zitten gaan schuiven bij iedere beweging die je maakt. Zo trek je al snel het overhemd uit je broek vandaan en moet je jezelf de hele dag opnieuw aankleden. Ga voor een overhemd dat soepel meebeweegt en niet strak trekt als je draait of buigt.

  1. De stevigheid van de boord

Ken je die overhemden, waarvan de boord als een pudding in elkaar zakt als je het bovenste knoopje losmaakt? Natuurlijk wil je het bovenste knoopje gewoon los kunnen maken en er nog steeds professioneel uitzien. Kies dus voor een overhemd met een stevige boord die ook overeind blijft staan als het bovenste knoopje los zit.

  1. Uitspringende stof

Overhemden die maar een matige kwaliteit bezitten hebben vaak last van zogenaamd uitspringend stof, vaak op een punt tussen de knopen dichtbij de hals. Dit ziet er niet mooi uit. Let er dus altijd op dat de stof gewoon netjes zit, ook als je hebt overhemd aan hebt.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.