De beste overhemdkleuren voor trouwerijgasten

Het kan heel lastig zijn om voor een trouwerij het juiste overhemd uit te zoeken. Ga je nu in een sfeervol bordeauxrood overhemd omdat het een feestelijke gelegenheid is of kies je toch voor een wit overhemd omdat het toch ook een stijlvolle en formele aangelegenheid is? Veel mannen vinden het moeilijk om hierin een goede keuze te maken. Soms maakt het bruidspaar het makkelijker door op de kaart een dresscode te vermelden, maar dit gebeurt vaker niet dan wel. Waar moet je dan voor kiezen?

De kleur aanpassen op de bruiloft
Je weet in de meeste gevallen wel om wat voor soort bruiloft het gaat. Gaat het om een stijlvolle en elegante bruiloft? Dan is het verstandig om te kiezen voor een overhemd in een witte of ecru kleur. Hoe lichter, hoe beter. Dit combineer je in de meeste gevallen met een donker pak, zoals zwart, donkergrijs of donkerblauw. Gaat het om een bruiloft in een gezellige ‘boerensfeer’? Dan kun je gebruik maken van wat donkerdere tinten voor je overhemd. Bruin, donkergroen en donkerblauw doen het dan bijvoorbeeld ook prima. Voor de gemiddelde bruiloft geldt over het algemeen dat lichte kleuren voor het overhemd wel gewenst zijn. Dit mag dan ook lichtblauw, lichtgrijs of bijvoorbeeld lichtroze zijn.

Met of zonder manchetknopen?
Overhemden met manchetknopen zijn over het algemeen enkele tientallen euro’s prijziger dan de overhemden zonder manchetknopen. Dit heeft alles te maken met de kwaliteit van het overhemd, die veel hoger ligt wanneer deze voorzien is van manchetknopen. Toch is het voor een bruiloft wel aan te raden om een overhemd met manchetknopen te kiezen, vooral omdat deze overhemden toch net even wat netter, stijlvoller en eleganter zijn. Wanneer het gaat om een basic bruiloft zonder al te veel poespas, dan kun je natuurlijk ook rustig kiezen voor een eenvoudig overhemd zonder manchetknopen.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.