Welk overhemd draag je naar je werk?

Wanneer je een functie bekleedt die vereist dat je er goed verzorgd uitziet dan kies je je kleding natuurlijk met zorg. Dan kun je niet aankomen in een overhemd dat is gekocht in het eerste het beste kledingwarenhuis en dat in een grote bak met afgeprijsde spullen voor het graaien lag. Want als je zo’n overhemd koopt weet je vrij zeker dat het een kledingstuk is dat niet geschikt is voor een outfit waar niets op aan te merken mag zijn. Veel bedrijven stellen voorwaarden aan de kleding van hun medewerkers. Dit om de doodeenvoudige reden dat het bedrijf een bepaalde uitstraling wil hebben en serieus wil worden genomen.

Een goed verzorgd voorkomen
Met alleen een mooi overhemd van een goed merk met een goede pasvorm ben je er natuurlijk nog niet. Ook de rest van je outfit moet in orde zijn. Kies dus ook je pantalon en colbert met zorg. Draag een das als dat gevraagd wordt en zorg dat de kleuren met elkaar matchen. Kies voor kleuren die niet al te opvallend zijn. Gematigde kleuren zijn vaak de beste keuze als je een functie vervult waarbij je gezag of deskundigheid moet uitstralen. De aandacht mag dan niet worden afgeleid door je kleding. Draag bijpassende schoenen en sokken, want ook dat is belangrijk. Het complete plaatje zorgt ervoor dat je outfit is geslaagd of niet.

Laat zien dat je kleding belangrijk vindt
Wanneer je goed voor de dag moet komen met je kleding, is het belangrijk dat je laat zien dat je er aandacht aan hebt besteed. Kleed je dus met zorg en schiet niet achteloos in pantalon en overhemd. Kijk voor de spiegel of alles goed zit en of er geen vlekken in de kleding zitten. Zorg ervoor dat je kleding niet is gekreukt. Veel overhemden, waaronder die van Eterna, worden tegenwoordig gelukkig van kreukvrije stof gemaakt. Dit scheelt natuurlijk een hoop werk en deze overhemden kun je ook gemakkelijker in een koffer vervoeren voor een zakelijke bespreking in het buitenland.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.